Warning: Undefined array key "pagename" in /home/customer/www/prosveta-kr.info/public_html/wp-content/plugins/wwpformcontact/wwpformcontact.php on line 326
Иван Звездев завива баници в Крушовица в рамките на Фестивала на баницата в селото - Просвета 1899

Тази събота бе второто издание на фестивала „Да завием баница в село Крушовица“. Организаторите гарантираха запомнящ се празник, в който освен кулинарни демонстрации имаше и много музика и танци.

Поканени бяха майстори на баницата от цялата страна, които ще представят своите кулинарни умения. Повече от  20 участници от цялата област се включиха в събитието. За спонсорството на фестивала  се погрижиха бизнесмени от Крушовица.

Водещите и доста от участниците също са от селото.

Надпреварата бе е в 4 категории: традиционна, сладка, солена и нестандартна баница. Празникът бе е на открито, като майстори ще покажат как се въртят баници на печки на дърва. Журито бе начело с изтъкнатия кулинар Иван Звездев.

През целия ден от печките излизаха топли баници, които всеки можа да опита. Освен тях се готввиха ароматен боб в гърне и яйца на хартия, специалитети, които градският човек може вече да е позабравил.

За доброто настроение се погрижиха самодейни състави, които са подготвили пъстра програма.

Гвоздеят в програмата бе кулинарно-музикално шоу на Иван Звездев и любимата народна певица Ана-Мария.

Вижте видео от прякото излъчване на Нова телевизия: